Kurser i odling och grön matlagning

Mera grönt

– Odla, smaka och ta hand om

Under tre kurstillfällen i augusti 2015 får vi följa odlingarna på Näsets Gröna med Sven och Elisabeth Secher. Med på kurserna är även Karin Olsson, kock och inspiratör för grön matlagning.

Vi samlas i lilla växthuset med utsikt över odlingarna och Mälaren och på plats "mitt i spenaten" lär vi oss mer om odling av grönsaker, grön matlagning samt konservering av sommarens och höstens skördar.


Varje kurstillfälle har ett tema enligt följande:
16 augusti Kurs 1: Odling och näringsinnehåll i grönsaker
”Så här odlar vi på Näsets Gröna”
”Detta är näringsvärdet i trädgårdens olika grönsaker”
Under dagen skördar vi direkt från landen och lagar gemensamt lunch.
23 augusti Kurs 2: Färg, form och smak
”Så skapar vi vackra, nyttiga och goda gröna måltider”
”Så tar du vara på hela grönsaken”
Under dagen pratar vi extra om tomater och håller en tomatprovning.
Var god vänd blad och läs mer …



30 augusti Kurs 3: Konservering
Förläng säsongen genom konservering, syrning, inkokning etc.
Genomgång av olika tekniker med praktiskt arbete.
Under dagarna njuter vi av lunch och fika från grönsaksodlingarna.


Tid: kl. 09.30- 15.00

Plats: Näsets Gröna, S Ekhamn Näset 500, 741 91 KNIVSTA

Anmälan sker till:
Karin Olsson 070-358 07 80 karin.olsson@hushallningssallskapet.se
Elisabeth Secher 070-625 14 63 elisabeth@nasetsgrona.se.
Senast den 9 augusti och anmälan är bindande.
Avgift: 1 095 kronor per kurs, vid anmäler till alla tre kurserna: 975 per kurs. Anmälan är bindande.

Hjärtligt välkomna!
Elisabeth, Sven och Karin