Simon Sundman Ekholm

Läs om när Simon
hämtade råvaror
hos Näsets Gröna
(KLICKA HÄR!)SE SIMON IN ACTION!
(bilder)


Simon var ändå bäst

Simon var ändå bäst. Med all respekt för Erik Lind från Villa Anna och juryn med alla sina tunga namn, så tycker vi på Näsets Gröna att Simon Sundman Ekholm från Noors slott var bäst när tävlingen den lokala kocken avgjordes den 21 november 2011.

Simon var inför tävlingen hur noga som helst med råvarorna, och det är ju mycket riktigt där som den goda maten tar sin början. Till oss på Näset kom Simon kvällen före tävlingen och tillsammans gick vi ut i trädgården och till växthuset och plockade ihop lite grönt som passade hans recept. Det handlade om kryddor, purjolök etc.

Sen mötte vi upp som hejaklack på själva tävlingsdagen som hölls under Mat & Relationer på Aronsborgs konferensanläggning i Bålsta.

Simon tog väl hand om råvarorna, våra grönsaker, kycklingen och allt det andra som hörde till hans kreation ....

Från "rinkside", alltså från läktaren där publik och fans höll till, såg vi att Noors stjärnkock Simon jobbade snyggt och snabbt och hade det inte varit för den där ugnen så tror vi att han hade fixat segern hur enkelt som helst.

Samtidigt ska vi vara storsinta och säga Grattis till Erik Lind som vann Lokala Kocken-tävlingen 2011.

Tack Simon för att du valde grönsaker till tävlingsrätten från Näsets Gröna!

Vi ser fram emot ett fint samarbete med dig, kökschefen Jens Ericsson och alla andra på Noors slott under 2012!

Hälsningar
Sven och Elisabeth Secher
Näsets Gröna


BILDER!

Vi refererar inte hela tävlingen här, men vi visar gärna några bilder från kocktävlingen Lokala kocken 20 november på konferenshotellet Aronsborg:

Professionella förutsättningar i tävlingsköket på Aronsborg!

 

I juryn satt: kockarna Malin Söderström, Gert Klötzke och Paul Svensson samt landshövding Peter Egardt och Mona Nordberg från LRF.

 

Malin smakar av.
Paul Svensson använder näsan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår (Näsets Gröna) monter i utställningen vid tävlingen Lokala kocken Uppland.
Lokala kocken-finalen 2011 blev en fest och en härlig upplevelse för oss på Näsets Gröna. På plats runt kocktävlingen fanns leverantörer av olika råvaror av bästa kvalitet och kockar som vet att hantera och laga fantastisk mat.

Såg du bilderna på Simons matlagning?!