Tomatpaj

Om du har gott om smakliga tomater är här ett fantastiskt bra sätt att använda dem: Gör en tomatpaj!
Oj vad gott!

Pajdeg:

100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning
1 lök av valfri sort
1-2 vitlöksklyftor
1 dl skivade svarta eller gröna oliver
Olivolja eller smör att steka i
Tomater så att det fyller pajskalet, ca ½ kilo, gärna olika sorter och färg
Salt och peppar
Ca 2 dl riven ost, gärna Västerbotten eller lagrad prästost
Basilika

Arbeta ihop pajdegen, låt den vila kallt en stund och tryck sedan ut degen i en pajform.
Förgrädda i 200 grader ca 10 min.

Stek lök, vitlök och oliver lätt utan att löken får färg.
Bred ut lökblandningen på botten av det förgräddade pajskalet.
Lägg i tomaterna, delade i bitar, i skalet.
Salta och peppra samt strö över den rivna osten.
Strö till sist över lite hackad färsk basilika.
Grädda i 200 grader ca 45 min.

Och, så dags att njuta av måltiden med tomatpaj!

Räcker till 8 personer? Eller 6? Eller 4? Eller bara en eller två personer, eftersom den är så god.