Grönsaksskörd i juletid

Vilken höst! Hela vägen fram till julhelgen har vi kunnat skörda i våra land. Och förbereda odlingsbäddarna inför nästa år. Härligt!

I dag den 21 december, till exempel har vi från våra friland plockat in kålrabbi, rotselleri, savoykål, purjolök, sallat och majrova direkt ur jordbäddarna. Och även tomater från våra växthus.


Med dessa skördebilder från den 21 december 2014 önskar vi Näsets Gröna alla kunder och besökare på denna hemsida en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Savoykål hör alltid vinterskördandet till. Liksom grönkål, brysselkål med mera.

 

Mangold och spenat kan också stå ute länge. Dessa fina nyttiga bladväxter kan till och med skördas efter vintern, under tidig vår.

 

Kålrabbi och många andra kål och rotfrukter kan skördas långt in på hösten och sedan vinterlagras i matkällaren. Utsökt mat för kalla dagar i väntan på vårens primörer.

 

Här ett annat exempel: Rotselleri (skalad för matlagningen i köket. Denna gång supergod kräm)

 

Så här ser sellerin ut när vi skördar.

 

Romansallaten har stått sig hela hösten och är ännu ett par dagar före julen 2014 den hur fin som helst. Härodlat på gynnsam slänt mot Mälaren. På Näsets Gröna.