Visst kan man använda rotselleriblasten!
Vi har fått frågor om man kan använda blasten på till exempel rotselleri och svaret är ja.
En av våra kunder tipsar här om en omelett där blasten från rotselleri finner sin plats i mathållningen.
Omelett med mangold och rotselleriblast till 2 personer:
1 knippe mangold
Blasten från 1 rotselleri
1 liten lök med gröna blast
1 msk kallpressad rapsolja
2 ägg
1 liten burk crème fraiche
Aningen salt
1 pressad vitlöksklyfta
Lite riven ost.
Fräs de hackade grönsakerna ett par minuter i lite rapsolja i en stekpanna.
Vispa ägg med crème fraiche och kryddor.
Tillsätt äggblandningen och rör om så det fördelas jämt bland grönsakerna.
Sänk värmen och låt omeletten stelna.
Tillsätt lite riven ost.
Vänd över halva omeletten så att osten smälter i mitten.
Servera och njut!
|
Rosellerin sås tidigt på vintern, vårvintern, växer länge och kommer sedan starkt under hösten.
En underbart god grönsak. |