Liten tomatpaj

Så gott och så enkelt. Som drinktilltugg. Här följer recept på "Liten tomatpaj".

Se recept vid bilden.


Frasigt gott. Foto: Sven Secher

 

Liten tomatpaj

Ingredienser:
200 g Philadelphiaost
1 del creme fraich (eller naturell yoghurt)
200 g körsbärstomater
2 msk basilika, gärna strimlad
2-4 msk rapsolja
1 tsk salt och peppar

Gör så här:
Sätt på ugnen, 225°
Rulla ut smördegen på sitt papper direkt på plåten och skär ut sex rundlar med till exempel 11 cm diameter
Blanda färskosten med creme fraich och bred den ganska tjockt över mitten av degrundlarna
Klyv körsbärstomaterna och lägg dem på fyllningen.
Ringla olja över fyllningen samt krydda
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter
Strö över basilikan.

Servera och njut!

Gör många! De går åt!