Julfika med säsongsavslutning den 5 december

 – en smittsäker utomhusaktivitet

Potatis, rotfrukter, kål, lök, mangold, persilja ... Skördandet fortsätter i grönsaksbäddarna på Näsets Gröna och den 5 december har vi lite av en skördefest med försäljning av grönsaker – OCH en hel del annat.

Om det visar sig möjligt så serveras kaffe och en enklare meny, eventuellt enbart utomhus av smittspridningsskäl, och i växthuset räknar vi med det sprakar i brasan i kakelugnen.

Låt oss tillsammans skapa en skön, mysig, uppfriskande och absolut smittsäker lördag – som gör att vi alla mår ännu lite bättre!

 

Näsets Gröna lördagen den 5 december kl 11-15:

Försäljning av:

Äpplen och äppelmust (odlat och mustat på Näsets Gröna)

Pepparkakor och pepparkaksdeg för dig som vill baka själv (världens godaste, ett gammalt recept)
Dessutom andra småkakor inför julhelgerna. Allt hembakat på Näsets Gröna, som alltid.
Läs och beställ pepparkakor och pepparkaksdeg här:

http://nasetsgrona.se/sida/30267/Den%20riktigt%20goda%20pepparkakan%20%E2%80%93%20gammalt%20recept

Plädar, sjalar och raggsockor, mycket vackra och skönt användbara – från vår granne Inger

Krukor och julpynt – skapa din egen julgrupp!

Grönsaker: Bryssekål, grönkål, svartkål, spetskål (röd och fast som rödkål), kålrot, röd lök, purjolök, mangold, betor (röda, cirke, gula), persilja, majrova, kålrot, kålrabbi och potatis. (Vissa av dessa grönsaker är det gott om, vissa finns i begränsad mängd. "Först till kvarn den 5 december gäller).

Dessutom:

"Årets julklapp" – en almanacka för år 2021: "Året runt med Näsets Gröna"; köp den till dig själv, dina familjemedlemmar, arbetskamrater och alla andra vänner. (Se bild nedan och länk för beställning!)
Roligt om många får en helt egen almanacka – med en vacker bild att glädjas åt varje månad samt några korta ord om det som pågår på Näsets Gröna året om! (Pris endast 89 kronor, vid köp av tio almanackor 79 kronor per styck).

 

Vi hoppas att denna utomhusaktivitet den 5 december ska gå att genomföra.
Varmt välkommen kl 11-15!!!

 

Mer information:

Klicka nedan för att se mer av almanackan och beställa den:

http://nasetsgrona.se/sida/30262/%C3%85ret%20runt%20med%20N%C3%A4sets%20Gr%C3%B6na%20%E2%80%93%20f%C3%B6lj%20med%20i%20almanackan!