Efterlängtad säsongsöppning lördagen den 8 maj 2021

 
Lärkan drillar i skyn och blåsippan i backen står. Och i såboden spirar det och plantväxthusen fylls upp. Så visst är våren här, även detta märkliga och påfrestande andra pandemiår.
Vi öppnar vår trädgård och vårt kafé (med pandemianpassningar) lördagen den 8 maj och vi har öppet de följande lördagarna: den 15, 22 och 29 maj. Alltid kl 11-16. Varmt välkommen!

 

Under våra öppna lördagar är du välkommmen att på ett smittsäkert sätt:

• Handla det mesta som du behöver för din odling: fröer, plantor, krukor, jord, redskap med mera.

• Kika in i Handelsboden där det finns ägg, honung, kaffe och en hel del köks- och trädgårdsprylar samt presenter.

• Äta lunch och gofika i vårt populära kafé!

• Strosa runt och sitta ned i vår trädgård och njuta. Låt miljön och människors glada röster göra dig gott!
I samverkan med dig och alla, så ska vi på ett smittsäkert sätt mötas och må bra.

 

Till försäljning av plantor odlar vi:

 

Grönsaker
Allra mest satsar vi på grönsaker och vi kommer att ha plantor med ärter, bönor, kål av alla slag, purjolök, rotselleri, gurkor, zucchini, rovor, betor, kronärtskockor, sallat, chili, paprika, aubergine och givetvis tomater av många olika sorter. Till detta sparrisplantor, läs mer om sparrisen genom att klicka här: https://www.nasetsgrona.se/sida/30269/Sparrisplantor%202021

Kryddor
Vi odlar också följande kryddor för plantförsäljning: Basilika (en handfull olika sorter), citronmeliss, rysk dragon, koriander, mynta, oregano (kungsmynta), gräslök, persilja (både krus- och slätbladig), rosmarin, salvia, timjan (tre sorter) och kanske något mer.

Blommor
Vi sår följande snittblommor för försäljning av blomplantor: atlasblomma, astrar, borstnejlikor, brudslöja, sommardahlia, eterneller, lejongap, luktärtor, rosenskära, solros, tagetes, vädd och zinnia.
Dessutom provar vi med aklejor, stockroser, malva, höstanemon, stjärnflocka med flera.

Spännande tid
Alla ovanstående plantor driver vi upp från frö på Näsets Gröna. Exakt hur många plantor vi kommer att kunna erbjuda och hur stora de är i början av maj respektive senare under säsongen, är omöjligt att förutspå nu.
Hur blir våren och hur lyckas vi med våra odlingar?
Det är en spännande och mycket inspirerande odlingstid vi nu har framför oss!

Jord för dina odlingar: Det är enkelt att köpa jord på Näsets Gröna! Läs mer här: https://www.nasetsgrona.se/sida/30285/Jordf%C3%B6rs%C3%A4ljning%20p%C3%A5%20N%C3%A4sets%20Gr%C3%B6na

 
Efterlängtat kafé med nyheter

I skrivande stund (sista mars 2021) är det mycket som är ovisst när det gäller pandemins utveckling. Många av oss väntar på vaccinering, och några är redan vaccinerade. Men oavsett det exakta smittläget när vi öppnar i maj, så räknar vi med att kunna ordna en virussäker kafémiljö. I samverkan med dig, kära kafégäst!
Vi återkommer till detaljerna kring detta.

 

Vi gläds och inspireras av alla som uttrycker längtan och kärlek till vår trädgård och vårt kafé. Vi längtar också! Och snart ses vi!

 

Med vårhälsningar
Sven och Elisabeth Secher
Näsets Gröna