Fars dag på Näsets Gröna:

Sverige som ost- och vinland

Söndagen den 14 november erbjuder Näsets Gröna en något oväntad aktivitet. Rubriken för dagen är "Sverige som ost- och vinland".
Program: Vi samlas i kaféet och under två timmar presenterar och provar vi några av de svenska ysteriernas bästa ostar och några av de svenska vinodlarnas bästa viner.
Efter provningen och till "eftersnacket", serverar Näsets Gröna en hemlagad grönsakssoppa med hembakat surdegsbröd samt utvalt kaffe med en liten kaka.

Antalet platser är begränsat så endast förbokning gäller (se nedan), OCH båda tiderna är fullbokade.
Så roligt, tycker vi, att intresset är så stort!!
OBS: vi kan sätta upp några namn på reservlistan, så välkommen med din/er anmälan!
Om återbud sker, så kontaktar vi då dig/er och erbjuder plats.

(Och om du inte får plats, så meddelar vi det också.)

Chatrin Jakobsson på Blommor & Brie
Söndagen den 14 november möter du Chatrin Jakobsson, från det spännande företaget Blommor & Brie. Det är Chatrin som leder ost- och vinprovningen. Hennes passion är ost. Och vin. Och även blommor kan man säga. Chatrin är nämligen både utbildad sommelier och florist och hon driver till vardags en mysig butik med blommor, ostar och delikatesser på Wäsby magasin i Torshälla.

Men Chatrin sprider också sitt kunnande utanför butiken till ost- och vinintresserade människor och detta har vi på Näsets Gröna tagit fasta på. Söndagen den 14 november träffas vi tillsammans med Chatrin i vårt kafé.

Välkommen till en spännande och lärorik stund med ost och vin i centrum, följt av lite grönt och hembakat!

Vi utgår från att du är vaccinerad mot Covid19 och helt frisk.

På frammarsch
Det sjuder av full aktivitet bland de svenska vinmakarna och de svenska ostmejerierna och branscherna tror på en allt starkare utveckling. Att den svenska produktionen (med djurhållning och odlingar) sker under unika betingelser som ger en hög kvalitet brukar framhållas. Men kvalitet kostar och priset på de svenska delikatesserna är ofta högre än på de importerade och vi vill tillsammans med dig testa, uppleva och diskutera smaker och förväntningar. Deltagandet med hela programmet och all förtäring kostar 445 kronor per person och aktiviteten tar cirka två timmar.

Provningen genomförs vid två tidpunkter den 14 november 2021:
Klockan 14.30.
Klockan 18.00.

Har du någon gång varit på:
En vinprovning där endast svenska viner testas tillsammans med endast svenska ostar, och där det till "eftersnacket" serveras: hemgjord soppa av härodlade grönsaker, hembakat surdegsbröd samt kaffe/te med kaka?

Vi erbjuder dig denna möjlighet!

Fars dag den 14 november
Ett besök på Näsets Gröna med programmet den 14/11, är kanske en passande fars dags-present för er.

Anmäl dig nu!
Som framgår ovan, är alla platser för närvarande bokade. Men återbud kan uppstå, och då hälsar vi dem som står på reservlistan välkomna. Du är alltså alltjämt välkommen att anmäla dig/er.
Boka din plats (er grupps platser) via  mail, klicka här: sven@nasetsgrona.se

Vi återkopplar till dig med besked om du/ni får plats.

"Sverige som ost- och vinland" söndagen den 14 november!

Sven och Elisabeth Secher, Näsets Gröna
Vid frågor eller speciella önskemål,
maila: sven@nasetsgrona.se eller ring 0706720632.