Planen var ...

... att vi lördagen den 12 februari, skulle bjuda in till Näsets Gröna för februarifika med ett samtal om konserten Förklädd gud.

... att konserten Förklädd gud skulle sättas upp på Centrum för Idrott och Kultur, CIK, i Knivsta, dagen därpå: söndagen den 13 februari.

MEN, PANDEMIN gör att februaridagarna ställs in. Vi hoppas att arrangemangen kommer att kunna genomföras i maj månad. Vi återkommer på denna hemsida med information, så snart det blir möjligt.

Läs om programmet för de två dagarna, se nedan.


Konsertsamtal på Näsets Gröna – troligen i maj månad

Vi hoppas att i maj månad kunna samlas i kaféet på Näsets Gröna för ett intressant samtal om söndagens konsert Förklädd gud tillsammans med Lill Lindfors och dirigenten Greger Fellin. 

Förklädd gud är en lyrisk svit från 1940 av Lars-Erik Larsson med text av Hjalmar Gullberg. Sviten hör till Larssons nyromantiskt orienterade produktion och är ett av den svenska konstmusikens mest älskade verk. Det blir spännande att höra vad tankarna är bakom det här framförandet som är både traditionellt och nyskapande.

Lill Lindfors kräver knappast någon närmare presentation. Det kan dock nämnas att hon medverkade som recitatör i Folkoperans uppsättning av Förklädd gud 2017 och hösten 2021 gjorde hon sin landsomfattande avskedsturné Tillsammans är ett sätt att finnas till.

Greger Fellin, som bor ett stenkast från Näsets Gröna, är dirigent och konstnärlig ledare för Sinfonietta Viginti och Sigtuna Sångensemble. Hans senaste produktion i Knivsta var Tidernas toner på CIK, där sinfoniettan framträdde tillsammans med solofagottisten Sebastian Stevensson. År 2014 samarbetade Greger med Lill i en konsertserie med Scandinavian Entertainment Orchestra.
För tider, program och anmälan för de två dagarna, se nedan.

När vi kan ses i maj, så börjar vi med kaffe och därefter får vi lyssna till samtalet om Förklädd gud. Då får vi veta mer om söndagens konsert. Vi räknar med att programmet pågår ungefär en och en halv timme.

Priset för hela detta program på Näsets Gröna, med Konsertsamtal och februarifika, kommer att vara 150 kronor per person.

Vi återkommer således med definitivt besked om datum och tid.
För frågor och information: maila genom att klicka här: sven@nasetsgrona.se
eller ring Sven på 070 672 06 32.

 

Läs nedan om konserten och om hur du bokar biljetter till denna fantastiska konsert på CIK i Knivsta:


Förklädd gud sätts upp i CIK, Knivsta

Att Förklädd gud sätts upp i Knivsta är helt fantastiskt. Denna stora musikupplevelse kommer förhoppningsvis (beronde på pandemiläget) att kunna erbjudas i maj månad på Centrum för Idrott och Kultur, CIK, i Knivsta.
Väl på plats, på konserten, kommer vi att få uppleva Gammal fäbodpsalm av Oskar Lindberg, Holbergsviten av Edvard Grieg och La ronde des lutins av Antonio Bazzini (med ett virtuost violinsolo av konsertmästare Jan Stigmer).

 

Förklädd gud med text av Hjalmar Gullberg och musik av Lars-Erik Larsson.
Uppsättning i Knivsta med:

Lill Lindfors, recitation
Lars Arvidson, baryton
Marie Westerlind, sopran
Jan Stigmer, soloviolin
Tilde Naglitsch, dans
samt
Sinfonietta Viginti
Sigtuna Sångensemble
Greger Fellin, dirigent

Programmet innehåller även Gammal fäbodpsalm, Hobergsviten av Grieg och ett virtuost violinsolo av Jan Stigmer, La ronde des lutins.
 

Boka dina och era biljetter här
http://www.nortic.se/dagny/event/25337

 

För frågor och information:
ring Greger Fellin på 070 567 76 91.