Känner du till ...

... att vi lördagen den 12 februari, bjuder in till Näsets Gröna för februarifika med ett samtal om konserten Förklädd gud?

... att konserten Förklädd gud sätts upp på Centrum för Idrott och Kultur, CIK, i Knivsta, dagen därpå: söndagen den 13 februari?

För tider, program och anmälan för de två dagarna, se nedan.


Konsertsamtal lördagen den 12/2 på Näsets Gröna

Vi samlas i kaféet på Näsets Gröna klockan 15:00 för att en kaffestund signerat månaden februari. Sedan vidtar ett intressant samtal om söndagens konsert Förklädd gud tillsammans med Lill Lindfors och dirigenten Greger Fellin. 

Förklädd gud är en lyrisk svit från 1940 av Lars-Erik Larsson med text av Hjalmar Gullberg. Sviten hör till Larssons nyromantiskt orienterade produktion och är ett av den svenska konstmusikens mest älskade verk. Det blir spännande att höra vad tankarna är bakom det här framförandet som är både traditionellt och nyskapande.

Lill Lindfors kräver knappast någon närmare presentation. Det kan dock nämnas att hon medverkade som recitatör i Folkoperans uppsättning av Förklädd gud 2017 och hösten 2021 gjorde hon sin landsomfattande avskedsturné Tillsammans är ett sätt att finnas till.

Greger Fellin, som bor ett stenkast från Näsets Gröna, är dirigent och konstnärlig ledare för Sinfonietta Viginti och Sigtuna Sångensemble. Hans senaste produktion i Knivsta var Tidernas toner på CIK, där sinfoniettan framträdde tillsammans med solofagottisten Sebastian Stevensson. År 2014 samarbetade Greger med Lill i en konsertserie med Scandinavian Entertainment Orchestra.
För tider, program och anmälan för de två dagarna, se nedan.

Välkommen till Näsets Gröna lördagen den 12 februari klockan 15:00. Vi börjar med kaffestunden signerat februari och därefter (cirka kl 15.30) får vi lyssna till samtalet om Förklädd gud. Då får vi veta mer om söndagens konsert. Vi räknar med att avsluta programmet cirka klockan 16.30.

Priset för hela detta program på Näsets Gröna lördagen den 12 februari, med Konsertsamtal och februarifika, är 150 kronor per person.

OBS: Antalet platser är begränsat. Boka er plats genom att maila till Näsets Gröna:
Klicka här: sven@nasetsgrona.se
Frågor och information: ring Sven på 070 672 06 32.

 

Läs nedan om konserten den 13/2 och om hur du bokar biljetter till denna fantastiska konsert på CIK i Knivsta:


Söndagen den 13/2 klockan 15.00 i CIK, Knivsta

Att Förklädd gud sätts upp i Knivsta är helt fantastiskt. Denna stora musikupplevelse erbjuds söndagen den 13/2 på Centrum för Idrott och Kultur, CIK, i Knivsta.
Dessutom får vi uppleva Gammal fäbodpsalm av Oskar Lindberg, Holbergsviten av Edvard Grieg och La ronde des lutins av Antonio Bazzini (med ett virtuost violinsolo av konsertmästare Jan Stigmer).

 

Förklädd gud med text av Hjalmar Gullberg och musik av Lars-Erik Larsson.
I Knivsta den 13 februari klockan 15.00:

Lill Lindfors, recitation
Lars Arvidson, baryton
Marie Westerlind, sopran
Jan Stigmer, soloviolin
Tilde Naglitsch, dans
samt
Sinfonietta Viginti
Sigtuna Sångensemble
Greger Fellin, dirigent

Programmet innehåller även Gammal fäbodpsalm, Hobergsviten av Grieg och ett virtuost violinsolo av Jan Stigmer, La ronde des lutins.
 

Boka dina och era biljetter till söndagen den 13 februari, klockan 15.00 här:
http://www.nortic.se/dagny/event/25337

 

För frågor och information:
ring Greger Fellin på 070 567 76 91.