Konserten Förklädd gud flyttad till den 21 maj

Att Förklädd gud sätts upp i Knivsta är helt fantastiskt. Denna stora musikupplevelse sätts upp den 21 maj på Centrum för Idrott och Kultur, CIK, i Knivsta. Två föreställningar erbjuds: Klockan 16 och klockan 19.

Konserten Förklädd gud annonserades tidigare ut till den 13 februari. Men denna konsertdag har på grund av pandemin ställts in. Istället hålls således konserten den 21 maj.

Boka din biljett här:

http://www.nortic.se/dagny/event/25337

OM du har bokade biljetter till det tidigare datumet (13/2), så flyttas din biljett automatiskt till det nya datumet den 21/5, om du inte hellre vill ha pengarna tillbaka. Mail om detta skickas till dig från bokningsbyrån Nortic.


Information om konserten i CIK, Knivsta, den 21 maj:

Förklädd gud med text av Hjalmar Gullberg och musik av Lars-Erik Larsson sätts i Knivsta upp med:
Lill Lindfors, recitation
Lars Arvidson, baryton
Marie Westerlind, sopran
Jan Stigmer, soloviolin
Tilde Naglitsch, dans
samt
Sinfonietta Viginti
Sigtuna Sångensemble
Greger Fellin, dirigent

Förklädd gud är en lyrisk svit från 1940 av Lars-Erik Larsson med text av Hjalmar Gullberg. Sviten hör till Larssons nyromantiskt orienterade produktion och är ett av den svenska konstmusikens mest älskade verk. Det blir spännande att höra vad tankarna är bakom det här framförandet som är både traditionellt och nyskapande.

Lill Lindfors kräver knappast någon närmare presentation. Det kan dock nämnas att hon medverkade som recitatör i Folkoperans uppsättning av Förklädd gud 2017 och hösten 2021 gjorde hon sin landsomfattande avskedsturné Tillsammans är ett sätt att finnas till.

Greger Fellin, som bor ett stenkast från Näsets Gröna, är dirigent och konstnärlig ledare för Sinfonietta Viginti och Sigtuna Sångensemble. Hans senaste produktion i Knivsta var Tidernas toner på CIK, där sinfoniettan framträdde tillsammans med solofagottisten Sebastian Stevensson. År 2014 samarbetade Greger med Lill i en konsertserie med Scandinavian Entertainment Orchestra.

Under konserten kommer vi även att få uppleva Gammal fäbodpsalm av Oskar Lindberg, Holbergsviten av Edvard Grieg och La ronde des lutins av Antonio Bazzini (med ett virtuost violinsolo av konsertmästare Jan Stigmer).

För frågor och information:
ring Greger Fellin på 070 567 76 91.


Konsertsamtal på Näsets Gröna

Vi hoppas att i maj månad kunna samlas i kaféet på Näsets Gröna för ett intressant samtal om konserten Förklädd gud tillsammans med Lill Lindfors och dirigenten Greger Fellin.

Dag och tid för detta samtal är ännu ej bestämt.

Vi återkommer således med besked om när vi kan ses på Näsets Gröna för att "ladda för konserten".
Om du har frågor eller önskemål, så är du välkommen att maila Sven Secher på:
sven@nasetsgrona.se

eller ringa Sven på 070 672 06 32.