I maj öppnar vi trädgårdsgrinden på Näsets Gröna och hälsar dig varmt välkommen!

Nu är det en månad till den 7 maj. Det är dagen då Näsets Gröna öppnar trädgårdsgrinden för våren 2022. Försäljning av plantor, öppet kafé och en och annan spännande (ännu hemlig) aktivitet står på programmet.

Vi har nya öppettider i år: klockan 13-17 och under våren gäller detta lördagarna 7, 14, 21 och 28 maj.

Bara sol i soliga mars gav oss härliga dagar i fruktträden för årets beskärningar. Vi har cirka 15 äppelträd med ett tiotal äppelsorter. Det är dessa som nu beskärs. Javisst, JAS (juli, augusti och september) är också en bra period för fruktträdsbeskärningen men då har vi så fullt upp med grönsakerna så vi väljer att sköta äppelträden under vårvintern. Och i såboden råder febril aktivitet.

Bara aprilväder i april, så på så sätt så kan man säga att allt i vårt lilla idylliska hörn av världen är som det ska vara. April betyder fortsatt full fart i såboden och massor av omskolningar av plantor, detta arbetet pågår dagligdags. Du kan få en kort inblick i arbetet med fröer och plantor genom att läsa en artikel på vår hemsida, KLICKA HÄR.
Under april försöker vi också komma igång med arbetet ute i landen, förbereda jordarna utifrån vår odlingsplan. Men som sagt, aprilvädret och tjällossningen avgör hur långt vi hinner denna månad.

Bara skönt i sköna maj och maj är alltså månaden då vi öppnar vår trädgård med plantförsäljning och öppet kafé och vi hälsar dig varmt välkommen till Näsets Gröna!
Maj är också en avgörande månad för årets odlingsresultat. Under denna månad har vi tusentals plantor som ska planteras ut på friland och krukor och hinkar. Hur blir vädret och framför allt hur länge riskerar vi nattfrost? Det återstår att se men vi ser fram emot en fin odlingssäsong.

Härligt vårjobb, men med tankarna hos dem som har det svårt
Som ni förstår så har vi händerna fulla av alla härliga vårjobb i trädgården och i köket doftar det gott av allt som bakas och tillagas. Livet kan inte vara bättre.
Men våra tankar kretsar samtidigt kring kriget i Ukraina och alla utsatta människor, där och på andra håll i världen. Det går inte att med ord kort beskriva det vi ser och hör i rapporterna. Tack och lov är vi många runt om i Europa som försöker göra det som göras kan för att lindra lidandet.

Ja, en än gång: Varmt välkommen till våra majlördagar, med start den 7 maj. Öppettiden är klockan 13-17.

Hälsningar från Sven och Elisabeth med personal
Näsets Gröna