Odlarglädje – Du kan förbeställa plantor

och handla något till Mors dag

 

lördag den 28 maj avslutar vi vårens "Plant- och kafédagar" på Näsets Gröna. Vi har öppet klockan 13-17 och du hälsas varmt välkommen!

Mors dag
Passa på att handla någon växt eller en fin present, eller kanske den fantastiska boken "Modern självhushållning", till söndagens Mors dag i Handelsboden.
På lördag säljer vi även tulpanbuketter med sju sorters "långlivade" löktomater för vas, även det jättefint till mor.

Odlarglädje – plantor
Vill du sätta lite mer fart i din egen trädgård, i dina odlingslådor, rabatter eller krukor? Vi har fortfarande god tillgång på plantor och om du vill, så kan du förbeställa de plantor som du vill ha (se plantlista och länk nedan). Då packar vi en låda eller kasse till dig, som är klar när du kommer.

OM du inte kan komma under vår öppettid på lördag, så kommer vi gärna överens om en tid som passar dig, för hämtning av plantorna.

Du hälsas välkommen att välja plantor enligt nedan:
Vissa sorter har vi gott om (i stort antal), medan andra finns i begränsade mängder.

1. Grönsaksplantor
Tomater: Många sorter, hög- och lågväxande, såväl normalstora som små körsbärsttomater. Vi har även rikgivande och lättskötta busktomater, läs mer nedan om dem.
Chili: sju olika sorter, toppat av 'Habanero Orange' som är riktigt skarp ned till de mildare 'Anaheim' och 'Nepalese Bell'.
Paprika: sju sorter, till exempel 'California Wonder', 'Marconi Rosso' och 'Tomatpaprika'.
Aubergine, Physalis (Kapkrusbär och Gyllebär) och Kronärtskocka ('Green Globe' och Violet de Provance')
Gurka: ett tiotal olika sorter, såväl för växthus som utomhusodling. Färgerna och forerna varierar. Här finns små, stora, avlånga, runda, vita, gula och gröna gurkor.
Zucchini (squash), fem sorter, ett par sorters pumpa samt fyra sorters melon
Betor som rödbeta, gulbeta och cirkelbeta, samt mangold (som tillhör samma botaniska familj som betor)
Kålväxter som broccoli, bryssekål, grönkål, svartkål, spetskål, majrova, kålrabbi, kålrot
Ärtväxter som bondböna, brytböna, sockerärter rosenböna
Rotselleri, purjolök, majs med mera.

Och så sparris:
Sparrisplantor som beställs genom att KLICKA HÄR!

2. Kryddplantor
Vi har även sallats- och ruccolaplantor samt kryddor som persilja, timjan, oregano, gräslök, kryddsalvia, rosmarin, mynta och gurkört.

3. Sommarblommorsplantor
Något som också är fantastiskt roligt, och som skapar skönhet, är odling av snittblommor. Vill du pryda din egen tomt och omgivning med sommarblommor, som också blir mycket fina i bukett, så säljer vi bland annat följande blomplantor: lejongap, luktärter, vädd, kokardblomster, zinnia, dahlia, rosenskära, borstnejlika, solrosor med flera.

Mer blommor
Vi har även palettblad, röllika, malva och höstanemoner som plantor, samt tulpanbuketter i samarbete med Krusenbergsodlarna.
Tulpanbuketterna innehåller sju blandade frilandstulpaner på lök. De står cirka tre veckor i vas med löken kvar. Långlivat och mycket vackert!

Välkommen på lördag den 28 maj för att välja dina växter och plantor. Och om du vill förbeställa:
Klicka på e-postadressen för beställning av plantor
: sven@nasetsgrona.se
Frågor och mer information kan du även ringa Sven på 070 672 06 32.

Pelargoner
"Pelargonhörnan" i vår trädgård erbjuder ett allt rikligare utbud av pelargoner av olika slag. Just nu har vi sticklingar och/eller omskolade plantor av ett tjugofemtal (25) pelargonsorter.

Extra mycket uppskattad i pelargonhörnan är vår egen Rosenknoppspelargon, som funnits i släkten på Näset i mer än hundra år. Moderplantan vårdas än i dag ömt, i järnkrukan från år 1789 och vi säljer gärna plantor också av denna härliga långblommande pelargon. Läs gärna om historiken om denna fantastiska pelargon genom att KLICKA HÄR!
 

Enkla priser
Vårt prissystem är enkelt. Plantorna kostar 35 kronor, 45 kronor eller 55 kronor. Priset sätts utifrån hur stora krukorna är, jordvolym och hur många gånger vi har omskolat plantan. Priserna ovan gäller alla plantor, förutom Kronärtskockor (65 kronor), sparrisplantor (55, 40, 30 eller 25 kronor, beroende på antal som du köper). Den långlivande "Treveckorstulpanbuketten" med sju sorters tulpaner, kostar 235 kronor per bukett. Pelargonerna kostar (beroende på storlek) 28, 38, 58 eller 78 kr per blomma.

Tomatspecialare:
En nyhet för i år är tomatplantor i 4-literskrukor (89 kr). Med dessa krukade tomatplantor får du en välvuxen busktomat med hög avkastning som du varken behöver binda upp eller plantera om. Denna tomatplanta är bara att ställa in i växthuset, på altanen eller ute i trädgården. Enkelt för dig och rikgivande med många små goda tomater till dig och familjen.

Vår målsättning
Vårt mål är alltid att plantan från Näsets Gröna ska vara i bästa kondition och ha goda förutsättningar för att växa bra hemma hos dig! Att den (de!), ska skänka dig både glädje och njutning såväl för både öga som för gom.

Vi får ofta höra av våra trädgårdskunder och kafégäster: "Vi mår så bra av att komma till Näsets Gröna".
Det känns fint att höra, tycker vi. Så det satsar vi vidare på!

Varmt välkommen på lördag den 28 maj!

Hälsar Sven och Elisabeth med personal
Näsets Gröna