22 personer på härodlad mat

Över midsommarhelgen hade vi (Sven och Elisabeth på Näsets Gröna) några dagars ledighet, sköna dagar på Gotland. När vi kom hem på lördagskvällen stod vi inför ett omedelbart besök av en 22-personers grupp. På programmet stod trädgårdsvisning och en måltid i form av en riklig grönsaksbuffé.

Frågor som snabbt inställde sig var:
Vilka grönsaker är skördeklara i vår trädgård?
Vilka maträtter kan vi tillaga av dem?

Vi berättar här om det!

ALLA GRÖNSAKER VAR HÄRODLADE OCH ALL MAT TILLAGADES I VÅRT KAFÉKÖK!

Under förmiddagen skördade vi följande råvaror i våra odlingar:

Sockerärtor, bondbönor, kålrabbi, grönkål, svartkål, broccoli, sallat, polkabetor, gulbetor, chili, paprika, gurka, tomat, röd lök, vitlök, morötter, mangold, dill, persilja, jordgubbar samt örter av olika slag.

Under eftermiddagen tillagade vi följande rätter av dessa grönsaker:
Somrig sallad med hjärtsallat, jordgubbar, gurka, pinjenötter, ärter och bondbönor
Ungsrostad potatis med örtdressing
Gulbeta med parmesanemulsion, friterad grönkål och riven permesan
Ostpaj, ovan prydd med röd lök, paprika, sallat, tomater och gurka
Brynt grön- och svartkål med citron, vitlök och bröd
Lättstekt broccoli med chili
Picklade polkabetor
Ungsstekta morötter med örtsmör
Stekt kålrabbi med vitlök och mangold
Nybakat surdegsbröd med smör samt småkakor
Mazarinkaka med jordgubbar (SE BILD NEDAN!)

På vårt Instagram kan du se fler bilder från vårt skördande denna fantastiska dag den 4 juli 2022.

Drycker som serverades var vatten, äppelmust, öl (alkoholfri), kaffe, te och syrensaft.

Det enda som vi behövde handla i livsmedelsbutiken var grädde, ost, pinjenötter och ägg.

Det var en fantastisk känsla, att bara behöva handla dessa småsaker till "niorättersmåltiden". Alla andra råvaror till matlagningen skördade vi i vår trädgård.