Näsets Gröna nominerade till Stora Turismpriset

Härodlat, Hemlagat och Hållbart – på riktigt. Detta motto genomsyrar verksamheten på Näsets Gröna och det är ett av skälen till att företaget har blivit nominerade från Uppsala län till Stora Turismpriset i Sverige år 2022.

Det är region Uppsala som har nominerat Näsets Gröna och så här lyder motiveringen:

"Näsets Gröna bidrar till att förverkliga landets och länets mål inom hållbar turism. Mottot Härodlat Hemlagat Hållbart – på riktigt, genomsyrar verksamheten och hållbarhetsaspekter är ständigt närvarande. Odlingstekniken gör att företaget sticker ut och bidrar till att göra dem till ett intressant besöksmål."

Så här säger Lotta Samuelsson, besöksnäringsstrateg på Region Uppsala i ett uttalande på regionens hemsida:
– Region Uppsala har i år valt att nominera Näsets Gröna, då vi anser att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Hållbarhetskoncept är en röd tråd genom hela verksamheten, särskilt den miljömässiga hållbarheten. Näsets Gröna har under åren utvecklats till ett utflyktsmål snarare än bara en trädgård och kafé. 

Även Björn-Owe Björk (KD), regionråd med ansvar för regional utveckling, har uttalat sig och han säger så här:
– Hembakat, hemlagat, ekologiskt och fossilfritt. Näsets Gröna är ett ypperligt exempel på ett lokalt förankrat företag som arbetar med att vidareutveckla landsbygden. Verksamheten är diversifierad och de är både ett turistmål och en handelsbod för länets befolkning.

Björn-Owe Björk meddelade Sven och Elisabeth att de hade nominerats vid ett besök på gården den 21 september 2021, se bilder nedan.

Klicka nedan för mer information om priset:

På Tillväxtverket

På Region Uppsala

På Knivsta kommun


Här ses regionråd Björn-Ove Björk tillsammans
med Elisabeth och Sven Secher på Näsets Gröna.