Onsdagsfika, julklappar och grönsakskassar

En onsdag mitt i november – då kanske det är läge för en utflykt till Näsets Gröna 🥕 ☕️ 🎁

Onsdagen den 16 november håller vi vårt kafé öppet mellan klockan 14 och 16.
Då kan du också hitta en eller annan julklapp på vårt "julbord" och vi
erbjuder även kassar med grönsaker (vilka förbeställs nedan).


November är en fin månad om man vill mysa inomhus. Förslagsvis med en god bok, en värmande brasa och lite gott att äta och dricka. Men kanske du invänder: denna årstid är mörk, blöt och dyster.
Och visst stämmer det, också. Det konstaterade vi redan i vårt förra nyhetsbrev när vi bjöd in till sång med kvartetten "Fyra fäder" till stöd för Ukraina (den 12 /11, fullbokat).

Ett nytt erbjudande – den 16 november
Men nu är vi alltså tillbaka med ett nytt förslag för utflykt till oss på Näsets Gröna, alltså en ny dag när vi öppnar vårt kafé för dig. Onsdagen den 16 november klockan 14-16, erbjuder vi följande:

Kafé
I kaféet tänder vi ljus och kanske en brasa i den öppna spisen och vi serveras bullar och annat riktigt gott kaffebröd. Ingen förbokning. Varmt välkommen!

Julklappar
På vårt minimalistiska genomtänkta julklappsbord kanske du kan hitta något passande inför advent och juletider. Till exempel kakburkar och handdukar med trevliga motiv, "vårt" utprovade godaste kaffe, boken "Modern självhushållning", julljusstakar med mera.

En kasse med grönsaker
Vi skördar så här sent på hösten alltjämt i vår trädgård och vi räknar med att fylla ett antal kassar med grönsaker. Beroende på aktuellt skördeläge är följande innehåll tänkbart:
Potatis, palsternackor, grönkål, svartkål, broccoli, brysselkål, rotselleri, mangold, persilja, gul lök och kanske även morötter, små gulbetor och sallat. Vi räknar med ett pris på cirka 200 kronor för denna kasse. Betalning sker på plats när du hämtar kassen den 16/12.
Som tillägg till denna grönsakskasse, kan du välja äppelmust (frusen must i 1-liters flaskor för 59 kr/st) och äpplen, 1 eller 3 kilo åkerö och renetter. (1 kilo är cirka 10 äpplen. Pris 39 kr/kg).
Du är välkommen att boka din grönsakskasse och fylla i dina önskemål om must och äpplen i detta mail till Sven: sven@nasetsgrona.se

Boka helst din kasse senast söndagen den 13 november, tack😊.

Se även information på vår hemsida. På https://www.nasetsgrona.se publiceras löpande uppdateringar och nya artiklar.

Med glada och gröna hälsningar
Sven och Elisabeth Secher
Näsets Gröna