Vi öppnar igen i mitten av juli


– här kommer en "lägesrapport" från Näsets Gröna

i månadsskiftet maj-juni år 2024
 

Visst är det märkligt. Alltså vädret 🌞

Ihållande strålande ☀️-sken och högsommarvärme.
VARJE dag, ALLA dagar!
Ljummet Mälarbadvatten och överblommade vårblommor.

Är det högsommaren som rusar (redan rusat) förbi?

Så går mina tankar och upplevelser när jag (Sven) går här och påtar i vår trädgård i maj månad 2024.
 

Men nu till saken.
Här följer information om "läget" på Näsets Gröna.

Kortfattat:
Våren har varit fantastisk och trädgården ser just nu superfin ut.
Det var jätteroligt med våra öppna "Plant- och kafédagar under gångna Kristihim-helgen. TACK alla ni som då kom till oss på Näsets Gröna.
Framåt: Under juni månad koncentrerar vi oss på våra odlingar, och unnar oss lite ledighet och tid för egna familjehändelser.
Vi öppnar vår trädgård och vårt kafé igen i mitten av juli månad. Dock med lite förändrade öppettider än föregående år.
Vi återkommer här på hemsidan lite längre fram med fler detaljer kring våra öppettider och våra aktiviteter.
Följ oss gärna också via vårt nyhetsbrev och vår Instagram!

 

 

Utförligare:
1. Odlingarna – grönsaker och sommarblommor
Vi började med våra sådder i januari och har därefter fortsatt vecka för vecka. Under mars-april tillkom en oändlig mängd omskolningar och i maj och juni är det full fart med utplantering av massor grönsaksplantor av allehanda slag samt snittblomsplantor till sommarblomsodlingarna för självplocket.
April var som bekant väldigt kall, medan maj blev fantastiskt varm; sommaren kom i ett slag, vilket ställde krav på både växter och oss tvåbenta varelser.
Men det har fungerat fint i vår trädgård och odlingarna ser väldigt bra ut i år. Jordarna är fina och direktsådderna (morot, palsternacka, rotpersilja, dill med mera) och de många andra utsatta plantorna artar sig bra. Mycket kan givetvis hända, som alltid för odlaren. Men en bra start med vårbruket bådar gott.

2. Grönsaksförsäljningen
Vi säljer det mesta av våra grönsaker genom abonnerade veckolådor och vi räknar med att starta torsdagen den 11 juli. KLICKA HÄR om du är intresserad av att regelbundet kunna ställa pinfärska fossilfria härodlade grönsaker på ditt köksbord.
(Du som redan har bokat din prenumeration på veckolådan, och fått den bekräftad av Sven, behöver givetvis inte svara igen).

3. Självplock av sommarblommor
Just nu sätter vi ut våra sommarblomsplantor och ser fram emot det böljande vackra färgrika blomsterhavet. Du är välkommen ut i härligheten för att skapa dina egna drömbuketter. Vi återkommer om startdag och öppettider för detta.
KLICKA HÄR om du vill läsa mer om våra sommarblommor och självplocket!

4. Kafé med mycket gott i bästa sällskap
Vårt populära kafé har lite annorlunda öppettider under 2024, jämfört med tidigare år. Vi kommer att ha öppet både på vissa vardagseftermiddagar och helgdagar. Starten sker i mitten av juli och program för dessa kafédagara presenteras snart.
Utöver de "öppna" kafédagarna har vi som du kanske vet, många grupper som bokar in sig för besök hos oss. Program och meny för dessa aktiviteter görs upp med varje enskild grupp.

5. ODLA med Näsets Gröna
En av nyheterna under årets säsong är "ODLA med Näsets Gröna 24".
Vi har tre Odlingsgrupper med totalt 30 odlingsintresserade deltagare som vid fyra tillfällen under våren samlas i trädgården på Näsets Gröna.
Verkligen roligt har vi under vårt gemensamma "stoj" med sådder, omskolningar och odlingssnack. JA, trevliga fikastunder ☕️ ingår också i programmet.
Nu återstår juniträffen för dessa Odlingsgrupper och med sig hem till sina egna trädgårdar och balkonger har deltagarna grönsaks- och blomplantor och av många olika slag.

6. Plantor finns fortfarande
Är Du "färdigplanterad", eller vill du fylla på med växtlighet i din trädgård i form av grönsaker och sommarblommor?

Vi har fortfarande en del grönsaksplantor till försäljning, såsom tomater, persilja, rotselleri med mera. Även sommarblomsplantor.
Om du är intresserad av plantor, så maila Sven: sven@nasetsgrona.se

Här avslutar vi "lägesrapporten" för denna gång,
och vi ses lite senare i sommar, hoppas vi!

Med försomriga hälsningar
från Sven och Elisabeth med personal
Näsets Gröna den 31 maj 2024

sven@nasetsgrona.se
070 672 06 32