Säsongspremiär på lördag 8 maj

Öppet 8, 15, 22 och 29 maj. Alltid klockan 11-16!

Varmt välkommen!

Nu är det full fart både i såbodar och i kaféköket på Näsets Gröna inför säsongspremiären lördagen den 8 maj! Och utomhus i odlingsbäddarna så "reder sig" snart våra lerjordar. Vädret (och nattfrosterna) avgör hur snart sådder och utsättning av plantor kan ske på våra friland.

Kort sagt: Vi ligger i startgroparna för säsongen 2021 och vi vill här kort informera om premiären 2021, där pandemin som bekant fortfarande påverkar oss alla.

Kaféet
Från köket doftar det som vanligt ljuuuvligt av lunchmat som sallader, pajer, soppor med mera. Och, så klart också från gofikaköket!
Allt är som vanligt hembakat och hemlagat av säsongens primörer, så långt möjligt. Just nu hoppas vi på jordärtskokor (soppa), rabarber (gokaka), samt bland annat ramslök och sparris till salladerna.

Två alternativ
1. Förbeställning: Det kommer att vara möjligt att förbeställa en lunchkorg med en av oss utvald sallad och en färdig kaffebricka. Obs begränsat antal. Läs om det här: https://www.nasetsgrona.se/?p=30289&preview=1

2. Utan förbeställning: Du är också som vanligt varmt välkommen upp till kaféet där du kan göra din beställning av kaféets hela sortiment på plats inne i kaféet. Nytt för i år är ett system med numrerade stenar för enkel turordning. På så sätt undviker vi onödiga köer.

Vi har en luftig och fin miljö, så med allas hjälp ska vi kunna få några fina och säkra lördagar tillsammans i vår trädgård och vårt kafé. Men tänk alltid ändå på att hålla avstånd till andra kafébesökare och respektera myndigheternas regler (med exempelvis max fyra personer per bord). Tack!

Plantförsäljning
Vi kommer att sälja plantor under lördagarna i maj. Den 8, 15, 22 och 29 maj. Grönsaksplantor som tomater, gurkor, chili, paprika, aubergine (äggplantor), kronärtskockor, rotselleri, kål av olika sorter, ärter och böner av olika slag, sallat, persilja med mera. Och även vissa  blommor som lejongap, luktärter med mera.

Handelsboden
Med lite ny inredning och ett väl påfyllt sortiment bjuder vi in dig i Handelsboden. Där finns ägg, honung, kaffe, köks- och trädgårdsnära produkter, redskap, krukor, presenter med mera.

Jord kan du enkelt lasta i bilen uppe vid parkeringen. Vi säljer ett tiotal jordprodukter på säck och storsäljaren är plantjorden som är godkänd för ekologisk odling. Komihåg: Bra jord är grunden för lyckad odling. Här kan du läsa mer om vår jordförsäljning: https://www.nasetsgrona.se/sida/30285/Jordf%C3%B6rs%C3%A4ljning%20p%C3%A5%20N%C3%A4sets%20Gr%C3%B6na

 

Du och dina vänner är hälsas varmt välkomna!

 

Sven och Elisabeth Secher
Näsets Gröna
Kontakt:
info@nasetsgrona.se
070 672 06 32