Två lördagar återstår i maj på Näsets Gröna

Oj vad det  doftar, spritter och kvittrar. Tillsammans njuter vi av den underbara försommaren!
Vi gläds också åt
all vänlighet och glädje som du och många andra fyller vår trädgård och vårt kafé med.
Tack för att du deltager och bidrar till detta i den miljö som erbjuds på Näsets Gröna!
Säkra och stimulerande sociala möten med fint umgänge är det som vi alla behöver!
Fortsättning följer under lördagarna 22 och 29 maj. Öppet klockan 11-16. Du hälsas varmt välkommen!!

Mat av säsongens primörer
Kaféet fortsätter på den inslagna vägen med hemlagat och hembakat. Nämnas kan soppor av primörer som nässlor och sparris samt vårskördade rotfrukter som svartrötter, jordärtskockor och palsternackor. Sparrisen återfinns också i kaférätter som pajer och sallader. Nybakat surdegsbröd och Elisabeths fantastiska fikabröd, rykande nybakat och väldoftande, dukas också fram. "Sju småkakor i kopp" och hemgjord glass (med smak av egen rabarber och fläder), är ett par av de popuära godsakerna på fikamenyn.
Om du vill veta mer om kaféet och vår ordning för virussäker servering, går gärna in här:
https://www.nasetsgrona.se/sida/30289/Lunchkorg%20och%20kaffebricka%20%E2%80%93%20F%C3%96RBEST%C3%84LLNING%20till%2022%20maj

Sparristillväxt och sparrisplantor för din odling
Det är helt fantastiskt så fort sparrisskotten nu formligen skjuter upp ur marken. För att optimera "fångsten" bör skörderundorna tas två gånger dagligen (förmiddag och eftermiddag). Vi odlar ett tiotal olika sorters sparris.
Dags också för Dig att odla och skörda egen sparris? Det är inte svårt och vi har sparrisplantor till försäljning.

Ökande odlingsintresse
Fler och fler vill odla. På balkongen, i den lilla trädgården eller lite större. Att våra plantkunder återkommer år efter år och berättar om sina odlingar inspirerar oss på Näsets Gröna. Och att nya odlingsintresserade också hittar till oss är lika roligt!

Fortsatt plantförsäljning
Vi har (trots rykande åtgång den 8 och 15 maj) fortfarande ganska gott om plantor när det gäller grönsaker av allehanda slag. Dock bör sägas att tomatplantornas antal snabbt minskar. Vi har när det gäller grönsaksplantor, bland annat: tomater, gurkor, chili, paprika, aubergine (äggplantor), kronärtskockor, rotselleri, purjolök, mangold, kål av olika sorter, ärter och bönor av olika slag, sallat, persilja med mera.
Vi har även en hel del sommarblomsplantor, dock tog luktärterna tyvärr slut i lördags (den 15/5). Men lejongap med flera sommarblommor finns det gott om.
Om du vill fråga om något när det gäller våra plantor, så är du välkommen att maila till Sven:
sven@nasetsgrona.se

Mitt i det gröna
Sjöutsikt och fikaplatser. Grönsaker och doftande blommor. Här trivs (också) pollinatörerna!
När du kära trädgårdsgäst besöker oss, är du välkommen att lyssna till surret och strosa omkring och uppleva hur vår trädgård utvecklas steg för steg.

Mors dag
I Handelsboden httar du snygga och praktiska köks- och trädgårdsnära grejer samt sådant som ägg, honung, äppelmust och utvalt kaffe. Presenter till nära och kära; snart är det mors dag!

Varmt välkommen!
Du hälsas varmt välkommen att sitta ner var du vill med din lunchmat och fika. Stolar och bord finns i trädgården, i växthusen och på altanerna samt inne i kaféet.

Hälsar Sven och Elisabeth
Näsets Gröna